Kategoriler

Bahçemizde Kış Yeşillikleri ve Sebzeler / Herbes aromatiques et légumes d’hiver dans notre jardin

Okulumuz Permakültür bahçesinde daha önceden zenginleştirdiğimiz toprağa, kış yeşillikleri ekimi ve sebzeleri dikimi gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz el birliği ile sebze fidelerini ayırmış, kardeş bitki ekimi yöntemi ile toprakta uygun çukurlar açarak dikimini gerçekleştirmişlerdir. Bunun yanında yeşillik tohumlarını ekmişlerdir. Bu sebzeler arasında; top lahana,kara lahana, kereviz, göbek salata, kıvırcık, soğan, sarımsak, bezelye, nane, maydanoz yer almaktadır. Öğrenciler ayrıca bu sebzelerin bakımını üstlenerek ,büyüme sürecini de takip edeceklerdir. Büyüme sürecinde sıcaklık ve suyun önemini göreceklerdir. Gerçekleştirilen bu çalışma ile öğrenciler sebzeleri tanımış adlarını öğrenmiş, doğru dikim ve ekim yöntemlerini uygulamalı olarak öğrenmişlerdir.


Nous avons planté des plantes aromatiques et des légumes d’hiver dans la terre – enrichie de compost – du jardin en permaculture de notre école. Nos élèves ont préparé les jeunes pousses de légumes, les ont plantées selon le principe des plantes compagnes dans des rangées préalablement creusées. Des choux cabus, des choux violet, du fenouil, des coeurs de salade, de la batavia, des oignons, de l’ail, des petits pois, de la menthe, du persil… Les élèves seront chargé(e)s de s’occuper des plantes et observeront ainsi leur pousse jusqu’à maturité. Ils comprendront ainsi l’importance de l’arrosage et de la température sur la pousse des légumes. Grâce à cette activité, nos élèves ont appris à reconnaître les plantes et à mettre en pratique les bonnes techniques de plantation.