Kategoriler

Caretakers Çevre Konferansı 2020 / Conférence Environnement Caretakers 2020

1986 yılından beri her yıl farklı konularda ve farklı ülkelerde gerçekleştirilen, geçen yıl Türkiye’nin ev sahipliğini üstlendiği Uluslararası Çevre Konferansı olan Caretakers bu yıl Covit-19 Pandemisi nedeniyle 5 Haziran 2020 tarihinde yani Dünya Çevre Gününde Endonezya CEI (Caretakers the environment international) tarafından Webinar olarak düzenlendi.

Bu yılın konusu tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19 nedeniyle  ‘’ How will we treat our Mother Nature post COVİD-19 Lockdown? ‘’ olarak belirlenmiştir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, birçok ülkeden öğrenci ve öğretmenler katıldı. Okulumuzdan öğrencilerimiz, Aslı,Barış,Tuna,Duru ve Birce ile katılım gerçekleştirdik. Konferansta, insan sağlığı ile çevre arasındaki ilişki vurgulanarak,dünyanın hepimizim evi olduğu ve nerede olursak olalım hep birlikte çevre için çalışmlarını sürdürmemizin gerekliliği ve önemi anlatıldı. Küçük çocukların mesajlarından oluşan videolar çok dikkat çekiciydi. Çocuklar biz büyüklere çağrıda bulunuyorlardı.Mutluluğu,sevgiyi, dostluğu doğada bulduklarını haykırıyorlardı. Evden çevre için yapabildiklerini anlatıyorlardı.

Sağlıklı, sürdürülebilir yaşam ve temiz çevre için biz büyükler onlara daha çok öncülük etmeliyiz. Öğrencilerimizin bu konferansa katılarak, yaptıkları çevre çalışmalarına bir bakış açısı daha getirmiş ve aynı zamanda farklı ülkelerdeki kardeşlerinin çevre için yaptıklarını görerek güç kazanmış olacaklardır.

2021 Caretakers’ın çocukların, gençlerin festival tadında geçirecekleri, birlikte atölyeler, yeni projeler yaratacakları bir konferans  olması dileğimle…


Depuis 1986, la conférence pour l’environnement Caretakers se déroule habituellement chaque année dans un nouveau pays, sur un thème différent. C’est d’ailleurs la Turquie qui avait accueilli l’événement l’an dernier. A l’occasion de la Journée internationale pour l’environnement, le 5 juin, l’équipe Caretakers Indonésie s’est chargée d’organiser un Webinar intitulé “How will we treat our Mother Nature post COVİD-19 Lockdown ? ”. Comme chaque année, des équipes d’élèves et d’enseignant(e)s des quatre coins du monde ont participé. Aslı, Barış, Tuna, Duru et Birce ont représenté Saint-Michel. Au cours de la conférence, il a essentiellement été question des liens entre la santé humaine et l’environnement. La Terre est notre maison à tou(te)s, et peu importe où nous habitons, nous devons tou(te)s poursuivre nos efforts pour la préserver. Les vidéos des jeunes enfants dans laquelle ils appelaient leurs aîné(e)s à réagir ont particulièrement attendri les participant(e)s. “C’est dans la nature que nous trouvons le bonheur, l’amour, et l’amitié”, ont-ils confié. Ils ont également expliqué comment, dans leurs gestes au quotidien, ils participaient à la protection de la planète.

En tant qu’adultes, nous nous devons de montrer le bon exemple pour éviter la pollution de la planète et assurer des modes de vie durables.  Nos élèves ont apporté une pierre à l’édifice et partagé leurs expériences. Ils ont aussi été particulièrement inspirés par les retours de leurs camarades venu(e)s d’autres pays.

En espérant que nos jeunes seront rassemblé(e)s pour la prochaine édition de Caretakers 2021!