Kategoriler

Darülaceze Ziyareti / Visite à Darülaceze

Çevre/Sürdürülebilir Yaşam, Değerler ve İnterakt Kulübü öğrencileri, Darülaceze’deki büyüklerini ziyaret ettiler. Büyükleri ile buluşmadan önce yetkililerden Darülaceze’nin tarihçesini kısa bir film eşliğinde öğrendiler. Merak ettikleri birçok konu hakkında fikir sahibi oldular. Ve geziye Rehabilitasyon merkezindeki yaşlıları (büyüklerini) ziyaret ederek başladılar. Burada bir çok sanatsal faaliyetin yapıldığını gördüler ve bu durum onları çok mutlu etti çünkü çok yaşlı olmayanların bir şey yapmadan sıkıla bileceklerini düşünmüşlerdi. Buradaki bir çok kişiyle birebir sohbetler yaptılar ve onların örgülerini, dokumalarını, resimlerini incelediler nasıl yaptıklarını öğrendiler.

Daha sonra yaşlıların (büyüklerinin) dinlendiği çay salonuna geçtiler oradakilerle de zamanı nasıl geçirdikleri hakkında sohbet ettiler. Birçoğu Darülaceze’de tanışmış ve çok güzel dostluklar oluşturmuşlardı.

Bu gezi öğrencilerde, yaşlılara olan duyarlılığı geliştirmiştir.  Aynı zamanda öğrenciler yaşlılara ( büyüklerine) bir kaç saatliğine de olsa bir enerji katmışlardır.Toplumun her bireyin özellikle yaşlıların daima hatırlanması gerektiğini düşünmüşlerdir.

Bu ziyaretin tekrar edilmesi umudu ile Darülacaze’den ayrılmışlardır.


Les élèves des clubs Environnement, Valeurs et Interact sont allés rendre visite à leurs aînés de Darülaceze. Avant de commencer la visite, l’équipe de Darülaceze leur a montré un court-métrage sur l’histoire du site afin de leur donner des informations générales et répondre aux premières questions qu’ils se posaient. Le tour du site a débuté par le centre de réhabilitation et une visite aux personnes âgées. Ils se sont réjouis de constater que de nombreuses activités y étaient organisées ; même les plus jeunes d’entre eux n’ont pas le temps de s’ennuyer ! Chaque élève a eu l’occasion de discuter en tête-à-tête avec les résidents qui leur ont montré les tableaux, les broderies, les tricots qu’ils réalisent.

Ils sont ensuite passés au salon, espace de détente des résidents, et ont continué à échanger sur leur quotidien à Darülaceze. De belles amitiés se sont nouées pendant cette journée.

Cette visite a sensibilisé nos élèves sur la condition des personnes âgées. « La société ne doit négliger aucun individu », ont-ils conclu à la fin de cette visite. Celle-ci aura également plu aux résidents qui auront pu profiter, pour quelques heures, de l’énergie de la jeunesse.

Nos élèves ont quitté le site en se promettant d’y revenir bientôt.