Kategoriler

Fidandan Sofraya Zeytin / Du bourgeon à la table

Permakültür ortak projesi kapsamında, Aralık 2017 de Notre Dame de Sion Sürdürülebilir yaşam/Çevre kulübü,Saint Michel Sürdürülebilir yaşam/Çevre kulübü birlikte Ayvalık’ta zeytin hasadı gerçekleştirmişlerdir. Öğrenciler, topladıkları zeytinlerin işlendiği modern ve geleneksel fabrikaları gezip üretime katılmışlardır. Ayrıca zeytinin tarihçesini öğrenmek üzere müzeleri de gezmişlerdir. Bütün bu çalışmalar, Fotoğraf sanatçıları Alberto Modiano ve Haşmet Demirbil tarafından belgelenmiştir.

6 Mayıs 2017 de “Fidandan Sofraya Zeytin”adı altında ortak çalışmaların fotoğraf sergisi Notre Dame de Sion Fransız lisesi Sergi salonunda açılışı yapılmıştır.

Kulüp öğrencileri, kulüp saatinde sergiyi gezmişlerdir.

Öğrenciler büyük sevinç ve heyecanla fotoğrafları inceleyerek, o günü yeniden yaşamışlardır.


Les clubs environnement de Notre Dame de Sion et de Saint-Michel se sont rendus à Ayvalık pour la récolte des olives en décembre 2016 dans le cadre du projet de permaculture commun à nos établissements. Les élèves ont participé à la transformation des olives dans les usines avec des méthodes traditionnelles mais aussi des méthodes plus modernes. Ils/elles ont également pu découvrir l’historique de la traite de l’olive grâce à une visite des musées d’Ayvalık. Les photographes Alberto Modiano et Haşmet Demirbil étaient avec nous et les photographies qu’ils ont prises pendant le séjour font l’objet d’une exposition intitulée “Du bourgeon à la table”, présentée à Notre Dame de Sion depuis le 6 mai 2017. Les élèves du club ont eu le plaisir de visiter cette exposition et de revivre ainsi ces moments précieux.