MATEMATİK ÖĞRETMENİMİZ PAPA MODA DİOP İLE OKULA DÖNÜŞ HAKKINDA KISA BİR RÖPORTAJ

 

Bu röportaj 10-C sınıfından Z. Aytekin tarafından yapılmıştır.

Z.Aytekin: Öncelikle Merhabalar Hocam. Bu ayki Saint Michel Güncesi bloğumuzda “okula dönüş” konusunu ele almaya karar verdik. Özellikle online eğitim süreci hem biz öğrenciler için hem de siz öğretmenler için yepyeni bir süreçti. Bu süreçte sizler ne hissettiniz? M.Diop: Yeni bir deneyimdi, tek problem çocuklarla olan iletişimin biraz zor oluşuydu. Öğrencileri görmüyorduk, onların hangi aşamaları öğrendiğini bilememek durumu zorlaştırıyordu. Sosyal bağlantı kuramıyor ve öğrencileri yakından kontrol edemiyorduk. Yeni bir durum olduğundan herkes için zor geçti. Buna rağmen bizim okulumuz bence bunu en iyi yöneten okullardan biriydi. Online eğitime karşı hazırlıksız değildi, bu yüzden de okulumuzun adaptasyonu kolay oldu.

Z.Aytekin: Sizce online eğitim süreci, tüm eğitim camiası için, olumlu bir deneyim mi yoksa olumsuz mu bir deneyim miydi?

M.Diop: Yenilikler çoğunlukla güzeldir bu yüzden olumlu bir deneyimdi. Eğitim için çok iyi bir şey sayılamasa da… Bazı öğrenciler için bu süreç çok daha iyi geçse de buna rağmen hayatımızdan bazı şeyler eksildi. Mesela sağlığımız, bunun yanında hareketsiz kalmanın sonucunda kilo almamız… Bu sürecin bir yandan pozitif bir yandan da negatif tarafları vardı. Biz öğretmenler konuları aktarabiliyorduk ancak gene de öğrenciler açısından çok pozitif bir durum değildi. Onlar bu süreçte çok şey kaybetti. Hazırlık sınıfları yeni bir dil öğrenebilmek için tüm sene uzaktan eğitim yaptı ancak bana göre yeni bir dil öğretmek için online eğitim uygun bir yöntem değil.

Z.Aytekin: Biz öğrenciler için yeniden okulda olmak, özellikle de sosyalleşebilmemiz için, çok güzel bir duygu. Peki, yeniden okulda olmanın sizin için önemi nedir?

M.Diop: Okula dönmemiz sosyal olarak yeni bir şey kazanmak için çok önemli. Okul sayesinde bir ilke ediniliyor. Normale dönüyoruz, belki tam normal değil ama umutluyuz. Belki bir ay belki bir sene sonra eskiye dönebilmeye dair içimizde umut taşıyoruz.

Z.Aytekin: Son olarak biz öğrencilerinize bir mesajınız var mı?

M.Diop: Var. Öncelikle benim iki oğlum var. Onlar, pandemiden önce hayatlarında bazı hedeflere sahiplerdi, bir oğlum tıp okumak istiyordu. Ancak pandemiden sonra bu durum biraz değişti; motivasyonları azaldı. Benim de değinmek istediğim şey bu. Pandemiye rağmen hedefler korunmalı, çaba harcamaktan vazgeçilmemeli çünkü pandemi sadece bir süreç ve hayat bir gün normale dönecek.

Z.Aytekin: Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz