MERHABA!

Ünlü Fransız filozof Edgar Morin, “Gençler, yetişkinlerin bilgi ve hünerlerini sindirirken değişiklikler, iyileştirmeler ve yenilikler getirebilirler. Taşlarla ve seslerle oynarken, ateşi yakanlar ve ilk kelimeyi yaratanlar muhtemelen gençlerdir” der. Morin’in de söylediği gibi bütün toplumsal ve teknolojik gelişmelerde gençliğin çok özel bir yeri vardır. Bu nedenle; biz yetişkinler, elimizden geldiği kadar gençlerin gelişimine destek verecek koşulları hazırlamalı ve onların kendi sözlerini söyleyebilecekleri ve paylaşabilecekleri ortamlar oluşturmak için çaba sarf etmeliyiz.

Saint Michel Güncesi” de işte bu düşüncenin sonucunda doğdu. Öğrencilerimizin sosyalleşme olanaklarını arttırmak ve onların seslerinin güçlü bir biçimde duyulmasını sağlamak amacıyla “Saint Michel Güncesi”ni kurduk. Bu amaca yazılarıyla destek veren tüm öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

“Saint Michel Güncesi”nde her ay farklı bir konu üzerinde durulacak. Bu konular; öğrenciler tarafından yazılan makalelerle, öykülerle, röportajlarla ve denemelerle farklı pencerelerden ele alınacak. Hatta kimi zaman, farklı yazarlar da bu paylaşıma katkıda bulunacaklar.

Geçtiğimiz ay, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabul edilişinin 72. yılını kutladık. Bu nedenle, Saint Michel Güncesi’nin ilk konusunu da “İnsan Hakları” olarak belirledik ve öğrencilerimiz bu konuya dair birbirinden özel yazılar hazırladılar. Keyifli okumalar diliyor ve yeni konular için de öğrencilerimizi “yazmaya” davet ediyoruz.

 

 

[1] Morin, Edgar (2019). Yitik Paradigma: İnsan Doğası. IV. Basım. Türkiye İş Bankası. İstanbul. ss. 67.