ONLİNE EĞİTİM

Online eğitim ve yüz yüze eğitim hepimize farklı şeyler kattı. Kimimiz bu süreçten pozitif etkilenirken kimimiz verim alamadık. Bence içinden geçtiğimiz bu zor zamanlarda süreci yönetebilmek çok önemli bir özellik. Karantinanın ve online eğitim sürecinin bizleri geliştirdiğini, özgürleştirdiğini ve olgunlaştırdığını düşünüyorum. Benim karantina ve online eğitim sürecim biraz zor olsa da bana çok şey öğretti Öncelikle pozitif yanlarından bahsetmek istiyorum; sabahları kalkıp kendi masamda ve kendi odamda derse girmek benim motivasyonumu önemli derecede etkiledi. Derslerimi bitirdikten sonra bana bolca zaman kalıyordu ve bu zamanı tek geçirmekten başka bir çarem yoktu, ben de bu yüzden kendime yoğunlaştım.

Her gün derslerim bittikten sonra kendimde değiştirmek istediğim özelliklerimi, memnun olduğum özelliklerimi, şükrettiğim şeyleri ve ulaşmak istediğim hedeflerimi yazdım. Bu alışkanlık karantina döneminde üzerimde olan ağırlığı biraz da olsa hafifletti ve kendimi geliştirmemi sağladı. Her gün bu etkinliği yaptıktan sonra hâlâ bolca vaktim kalıyordu. Bu vakti hedeflerimi yerine getirmek için, yeni uğraşlar edinmek ve yeni bir şeyler öğrenmek için kullandım. Kısacası online eğitim ve karantina sürecinde kişisel gelişimim için bir sürü şey yaptım, bu durumdan da gayet memnunum. Fakat eğitim açısından aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Online eğitim süresince, evet derslere kendi odamda girmek belki daha rahat ama bir bilgisayar ekranından öğretmenleri dinlemek ve onların anlatmaya çalıştığı şeyleri anlamak gerçekten çok zordu. Eminim öğretmenler de bizimle iletişim kurmakta zorlanmışlardır. Sınıf ortamı ve dersler arasında sınıf arkadaşlarımla kurduğum küçük diyalogların aslında ne kadar önemli olduğunu anladım. Online eğitim tamamen başarısız oldu diyemem ama bence her iki taraf için de çok zorlayıcı bir süreçti.

Yüz yüze eğitime geçeli neredeyse iki ay oldu, derslere olan ilgimin ve konsantrasyonumun arttığını hissediyorum. Dediğim gibi herkes bu süreçten pozitif ve negatif anlamda etkilendi ve benim tecrübemde terazinin iki kolu da eşit oldu ama dersler ve eğitim konusunda yüz yüzeyi tercih edeceğimi çok kesin bir dille söyleyebilirim. Karantina sürecinde kazandığım her gün kendimi değerlendirme alışkanlığım beni iyi etkilediği için bunu devam ettirmek için elimden geleni yapacağım.

 

10-C SINIFI/Z. E. TEKİNARSLAN