Kategoriler

Saint Michel Bahçesinde Permakültür Çalışmaları 1 / Activités en permaculture dans le jardin de Saint-Michel 1

Okulumuzun Yeni Binasının önünde yapılan Yeni bahçemizde Permakültür çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Mecidiyeköy Final Anadolu ve Fen Lisesi Permakültür kulübü öğrencileri, öğrencilerimizle beraber bahçemizde uygulamalar yapmışlardır. Önce ekim yapılacak yatağın toprağını zenginleştirmek için ot, yaprak ve mutfaktaki sebze atıkları katman katman yayarak ve üstüne toprak koyarak ekime hazır hale getirmişlerdir. Daha sonra sebzeleri; lahana, pırasa, kıvırcık, reyhan, soğan, sarımsak dikmişlerdir. İş bölümü yaparak kısa sürede çalışmalarını tamamlamışlardır.

Öğrenciler, birlikte çalışırken bilgi alışverişi yaparak, hem sebzeleri tanıma hem de sürdürülebilir tarım için gerekli bilgileri öğrenme imkanı bulmuşlardır. Ayrıca öğrencilerimiz, Final Lisesinden gelen arkadaşları ile okulumuzdaki tavukları, tavşanları, kuşları ve kedileri beslemiş, sevmiş ve beraberce mutlu anlar yaşamışlardır. Permakültür çalışmalarının tüm doğadayı kapsadığını, yaşamın sürdürülebilirliği için bitkileri, hayvanları da tanımak ve korumak gerektiğini yakından gözlemlemişlerdir.

Öğrenciler, bu çalışmalar ile toprağın veriminin geri dönüşümle nasıl arttırıldığını ve bunun önemini uygulamalı olarak öğrenmişlerdir. Birlikte çalışmanın keyfini  ve yeni arkadaşlar edinmenin mutluluğunu yaşamışlardır.

Öğrencilerimiz, yeni arkadaşları ile bu çalışmaları sürdürecek ve doğadaki yeni keşiflere hep beraber ulaşacaklardır.


Nous avons réalisé nos premières activités en permaculture de l’année dans la cour de l’école devant le nouveau bâtiment.

Les élèves du club Permaculture du lycée Mecidiyeköy Final Anadolu se sont joints à nous pour travailler la terre ensemble. Ensemble, les élèves ont enrichi et préparé le sol aux semis grâce à une technique spécifique, mélangeant des herbes, des feuilles et du compost. Ils ont ensuite planté des légumes d’hiver: choux, poireaux, batavia, basilic, oignons, ail… Ils se sont répartis les tâches et ont rapidement terminé le travail.

Tout en travaillant, les élèves ont échangé leurs savoirs et leurs connaissances en plantes et en agriculture écologique.

Ils ont également passé d’agréables moments ensemble à caresser les animaux de l’école et à nourrir les poules, lapins, oiseaux et chats du lycée.

Grâce à ces activités, nos élèves ont compris l’intérêt de l’approche globale de la nature que propose la permaculture car il est nécessaire de protéger les plantes et les animaux pour assurer un développement durable.

Ils sont également pu constater, en pratique, que le recyclage pouvait améliorer la fertilité des sols. Ravis de travailler ensemble, ils ont eu la joie de se faire de nouveaux amis.

C’est dans le partage que nos élèves poursuivront leurs activités jardin et leur découverte de la nature.